kuglaski klub rudarKuglaški klub /KK/ “Rudar” Prijedor takmičiće se u sezoni 2014/2015. u prvoj ligi Republike Srpske, po prvi put nakon 2005. godine kada je, tokom privatizacije hotela u kojem se nalazila, srušena tada jedina kuglana u gradu.

“Uz pomoć grada Prijedora, te brojnih prijatelja, pravnih i fizičkih lica, prijateljskom utakmicom sa banjalučkim `Borcem` proteklog vikenda zaokružili smo prvi dio priprema za predstojeću sezonu, a nastavićemo ih nakon kraće pauze”, saopšteno je danas iz ovog kluba.

Nakon izborne skupštine u februaru ove godine i okupljanja članova koji su prestali kuglati kada je grad ostao bez kuglane, entuzijasti iz Prijedora uz podršku Kuglaškog saveza Republike Srpske počeli su trenirati u kuglani u banjalučkom naselju Lauš.

“Iako je `Rudar` nastupio u izmijenjenom i pojačanom sastavu, bolji su bili premijerligaši iz Banjaluke ukupnim rezultatom 6:2. Rezultat u ovom susretu je bio u drugom planu, a mi smo zahvalni kako kuglašima `Borca` tako i svima koji nam pomažu u nastojanju da vratimo kuglanje u Prijedor”, stoji u saopštenju.

Prijedorski kuglaši očekuju da će u novoj sportskoj dvorani koja se gradi u naselju Urije kuglana biti završena 2015. godine i da je počnu koristiti i prije nego se okonča izgradnja cijele dvorane koja će trajati više godina.

Prijedor je prije rata imao deset kuglaških klubova koji su uglavnom predstavljali svoje radne kolektive, dok se “Rudar”, tada iz Ljubije, takmičio u Republičkoj ligi.

SRNA